11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

Mangler du gode rengøringstips til en effektiv hjemmerengøring? Det får du i dette blogindlæg. Du får nemlig hele 11 rengøringstips.

Vi elsker alle at have et rent hus, men hader stadigvæk at gøre rent. I hvert fald de fleste af os.

Vi ville alle elske det, hvis vi kunne gøre rent på en hurtigere måde. Ville du ikke det? Det kan du faktisk, hvis du følger vores rengøringstips.

Følg denne trin-for-trin guide med 11 rengøringstips, baseret på mange års hårdttjent erfaring, for at få mest muligt ud af din tid og gøre dit hus hurtigt rent.

Her får du 11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring.

11 effektive rengøringstips

1. Tag hele huset på én gang for hver opgave

Den første af 11 rengøringstips er en god en.

Rengøring er meget mere effektivt, hvis du vælger én opgave (rydde op, vaske gulv, støvsugning, afstøvning) og udfører den samme opgave i alle rum i huset i stedet for at tage et rum af gangen med alle opgaverne.

Hvis du gør det på den måde, forhindrer du dig i at føle, at du er i en endeløs rengøringscyklus, hvor du starter den samme opgave igen og igen.

Så ryd op i hele huset, støv af, støvsug og vask gulvet bagefter.

2. Saml alle dine rengøringsartikler og -udstyr i én stor rengøringskurv

Uanset om det er en kurv eller spand, du bruger, gør det det meget nemmere at få arbejdet gjort ved at have alt, hvad du behøver for at gøre rent på én bærbar beholder.

Du vil dermed ikke spilde tid på at lede efter dine rengøringsartikler eller -udstyr, mens du gør rent. Og du behøver ikke at bekymre dig om at samle dem igen, før du skal i gang igen næste gang.

3. Ryd rodet op, før du gør rent

Gå fra rum til rum og fjern al rod, inden du overhovedet begynder at gøre rent.

Smid affaldet ud. Sæt vasketøj i vasketøjskurven eller direkte i vaskemaskinen. Læg sofahynderne på plads. Ryd al rodet, inden du kommer videre med andet.

Det er en af de vigtigste rengøringstips, da rod er, hvad fylder mest i vores tanker. Når det hele er væk, vil det ikke kun gøre det nemmere for dig at udføre resten af dine opgaver, men også give dig ro i sindet. 

Relateret: Ryd rodet op og kom af med dine ting

4. Støv af

rengøringstips - støv af og støvsug

Støv af fra toppen af. Fjern eventuelle edderkoppespind først på væggenes hjørner. Ved at støve af først, før du støvsuger eller fejer gulv, sørger du for at al støv, der er over gulvet, ikke ender på gulvet, når du støvsuger.

Begynd fra toppen af og arbejd dig nedad. Væggene først, derefter persienner, toppene af dine møbler, billedrammer, spejle, Tv-skærme, bordoverflader, osv. 

Hvis du har svært ved at nå høje afstøvningsemner, kan du med fordel bruge en håndafstøver med teleskop. Eller en støvsuger eller endda en ren toiletbørste, hvis den er lang nok.

Relateret: Sådan støver du bedst af | 8 super tips

5. Rengør spejle og glas

Brug en fugtig mikrofiberklud og derefter en tør klud til rengøring af alle spejle og glasoverflader.

Ekspert rengøringstip: Hvis du ikke har noget glasrengøringsspray, kan du med fordel bruge en opvaskemiddel eller lave din egen, som du kan læse om i linket nedenunder.

Relateret: Sådan gør du dine glasspejle og vinduer skinnende rene

6. Desinficer bordplader og overfladeområder

rengøringstips - Desinficer bordplader og overfladeområder

Gå gennem dit hus og tør de hårde overflader af – fra bordplader, hvidevarer og skabe til dørhåndtag, lyskontakter, fjernbetjeninger til fjernsyner.

Du bør desinficere nogle af disse overflader, især dem, der kan afgive bakterier til hænder og ansigter. Lav en ugiftig desinfektionsopløsning ved at blande en fjerdedel til en halv kop lagereddikke eller æblecidereddike med en kop vand.

7. Fokuser nu på badekar, badekabine, håndvaske og toiletter

Spray rengøringsmiddel på køkkenvasken og derefter på badeværelsesvaske, badekar, badekabinet og toiletter.

Lad det sidde i et par minutter, så renseren har tid til at opløse snavs og pletter. Gå derefter tilbage i køkkenet og begynd at skrubbe. Glem ikke at tørre indersiden af ​​mikrobølgeovnen af.

Mens du er i køkkenet, vil du også gerne sikre dig, at din affaldsspande er i tip-top form. Sørg for at vaske dem godt og grundigt, så de ikke lugter.

Relateret: Sådan gør du dit badeværelse rent

8. Støvsug gulvet

En af de gode rengøringstips er at du skal støvsuge, inden du vasker gulv. Så når al rodet på gulvet er væk, skal du i gang med at støvsuge. 

Du skal ikke bekymre dig om at få alle afkroge, når du støvsuger. Bare fortsæt med at bevæge dig gennem huset, og kør støvsugeren i hvert et rum på én gang.

Hvis din støvsuger lugter grimt, kan det være, at du har støvsuget noget, der får det til at lugte. Sørg for at tømme posen og undersøg, hvad problemet er. Eventuelt kan du støvsuge tørrede blomster, inden du støvsuger videre. Eller så kan du også bruge duftkugler eller -sticks, så din støvsuger dufter i stedet for at lugte.

Relateret: Støvsug på den helt rigtige måde

9. Vask gulvet

vask gulvet

Efter støvsugning, skal du i gang med at vaske gulv, der ikke er tæppebelagt.

Begynd at moppe fra det fjerneste hjørne af rummet og bevæg dig baglæns mod døråbningen, hvis muligt. Det vigtigste er at du får alt det, som støvsugeren ikke kunne fjerne, når du vasker gulv. Pletter og eventuelt også støv, som støvsugeren ikke har fået med.

Relateret: Sådan vasker du dit gulv bedst

10. Glem ikke rutinemæssigt at vaske og rengøre dit rengøringsudstyr

En ofte overset del af rengøringen i huset er at vedligeholde rengøringsudstyr. At bruge en snavset moppe eller en støvsuger med en fuld pose er meget mindre effektivt, og du vil ende med at bruge mere tid på at prøve at gøre rent.

Så husk at vaske og rengøre dit rengøringsudstyr ofte. Det vil også spare dig for at købe erstatninger for ofte.

Relateret: Sådan gør du dit rengøringsudstyr rent

11. Gør rengøring til en gruppeaktivitet

Gør rengøring til en gruppeaktivitet - rengøringstips

En af de bedste rengøringstips til en hurtig rengøring kommer til allersidst.

At gøre rengøring til en teamindsats er en af ​​de bedste måder at rengøre et hus hurtigt. Planlæg et tidspunkt på forhånd med din familie og uddeleger opgaver til hver person. At arbejde sammen kan tilføje noget sjov til din og jeres rengøring. Og ikke mindst vil dit hus skinne på ingen tid.

Følg denne trin-for-trin guide for at få mest muligt ud af din tid og gøre dit hus hurtigt rent.

Skal du have hjælp til rengøring?

Det kan vi sagtens hjælpe dig med. Udover at være fantastiske til at give rengøringstips, er vi selv fantastiske til at gøre rent.

Så kontakt os i dag, få en pris og bestil tid. Vi glæder os til at høre fra dig!

Flere artikler

flytterengøring i esbjerg - KDK Rengøring
Ole Kristiansen

Flytterengøring i Esbjerg

KDK Rengøring udfører flytterengøring i Esbjerg og omegn. Med vores slutrengøringsydelse får du rengøring i høj kvalitet til god pris. Vores priser er fuldstændig transparente,

Læs artiklen »
KDK Rengøring - Vi servicerer Esbjerg og Vejen Kommuner