Sådan gør du dine glasspejle og vinduer skinnende rene

Sådan gør du dine glasspejle og vinduer skinnende rene

Børns håndaftryk, hundes næseaftryk, almindeligt, gammeldags støv og snavs, der samler sig med få dages mellemrum og meget mere. Der er uendelige grunde til, at dine vinduer og spejle altid er snavsede, uanset hvor ofte du gør dem rent. At angribe snavset med en butikskøbt glasrens og køkkenrulle kan efterlade striber og fnug og sætte dig i en værre situation, end før rengøringen.

Bare rolig, for vi har løsningerne på alle dine glasrengøringsproblemer. Vores 5 tricks vil overraske dig og efterlade dig med vinduer, der funkler i sollys, og spejle, der er klare nok til altid at vise din bedste side.

Det første skridt er at sammensætte, med vores opskrift, et rengøringsmiddel, der er stærkere end noget, du skal betale dine hårdttjente penge for.

Her får du 5 gode råd til, hvordan du bedst kan udføre rengøring på dine glasoverflader.

Relateret: 11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

1. Lav dit eget glasrens

Spild ikke penge på dyre kommercielle glasrensere, når du nemt kan blande fremragende og yderst effektive glasrens derhjemme for færre penge.

Næste gang dit butikskøbte rengøringsmiddel løber tør, skal du skylle sprayflasken grundigt ud og følge din egen nye opskrift på vinduer og glasspejle, der virkelig trænger til en god rengøring.

Sådan gør du:

Bland 2 dl vand sammen med 0,5 dl æblecidereddikke eller en anden slags eddike. Brug en tragt til at hælde blandingen i en skyllet, genbrugt sprayflaske. Spray det derefter på vinduerne og glasspejle, ligesom du ville gøre en kommerciel glasrens, og tør efter. Gentag blandingen, når du løber tør for dit eget, hjemmelavede rengøringsmiddel.

2. Brug avispapir

Når det er tid til vinduespudsning, så fjern grimme striber, udtværinger og fnug  ved at spraye ruderne med din hjemmelavede glasrens og tørre dem af med sammenkrøllet avispapir.

Brug af avispapir, i stedet for klude eller papirhåndklæder, vil efterlade dine hænder beskidte, men dine vinduer funklende og fnugfri!

Du kan også dyppe den sammenkrøllede avis direkte i en spand med det hjemmelavede rengøringsmiddel, mens du har gummihandsker på, tørre glasset af med den våde avis og derefter bruge tørt avispapir til at tørre og pudse vinduerne.

3. Brug eventuelt kaffefiltre

Et alternativ til rengøring af spejle eller vinduer med avispapir er at bruge papirkaffefiltre.

De er billige, absorberende og vil ikke efterlade dine vinduer slørede eller dække dine hænder med blækpletter som avispapir kan gøre.

Brug samme metode som med avisen: Dyp filtrene i en spand med det hjemmelavede rengøringsmiddel, mens du har gummihandsker på, tør vinduerne rene og tør derefter vinduerne af med et nyt, tørt kaffefilter.

4. Brug tavlesvampe

Har du nogensinde været duksedreng eller – pige i klassen? For små børn var det en ære at få tildelt den opgave, måske ikke så meget længere, hvis de overhovedet stadig bruger duksedrenge og -piger. For ældre børn var det normalt en straf for at have opført sig dårligt i klassen.

Nu hvor du er voksen, kan et af disse gammeldags tavlesvampe måske efterlade dig stolt igen, når du kigger ud gennem krystalklare vinduer.

Efter at have vasket og tørret dine vinduer med enten avis- eller kaffefiltre, skal du køre en ren og tør tavlesvamp over vinduerne for at fjerne eventuelle striber og give dem en diamantklar glans.

5. Undgå varmt vejr og direkte sollys

Uanset hvilke forsyninger du bruger, undgå at pudse vinduer, når solen skinner direkte på glasset, eller når der er en varm, tør vind.

Hvis glasset varmer for meget, mens vinduerne er våde, vil det tørre rengøringsmidlet, før du overhovedet har haft mulighed for at tørre vinduet rent. Det vil efterlade dig tilbage med pletter og striber for ikke at nævne en masse af det snavs, du havde tænkt dig at rense af i første omgang.

Flere artikler

KDK Rengøring - Vi servicerer Esbjerg og Vejen Kommuner