Sådan støver du bedst af 8 super tips

Sådan støver du bedst af | 8 super tips

At støve af er nok noget de fleste af os undgår mest i vores hjemmerengøring. Selvom det er nok en af de nemmeste rengøringsopgaver. Men selvom det er nemt, kan du stadig gøre det nemmere, og måske også så nemt, at du vil gøre det oftere. For det er også et godt tip, at du skal støve af oftere. Det hjælper på, at du lige pludselig ikke skal bruge en hel dag på at fjerne støv og skidt i dit hjem.

Vi har 8 super tips til dig omkring, hvordan du bedst kan støve af derhjemme. Dem får du her.

Relateret: 11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

1. Støve af eller støvsuge først?

langsom støvsugning

Her er, hvor mange ofte desværre tager fejl, for hvis du støvsuger først, inden du støver af, får du en masse støv ned på gulvet, der skal støvsuges igen. Så støv af først, inden du støvsuger, så sparer du en masse tid.

Relateret: Støvsug på den helt rigtige måde

2. Brug en pensel til små objekter

Det kan være lige lovligt meget at bruge en klodset afstøver eller en klud til små objekter som billedrammer, finurlige genstande og lignende. Det kan nemt ende med at du rammer dem forkert, så de falder ned og bliver ødelagt.

Du kan i stedet med stor fordel bruge en lille pensel, som bruges til maling, til disse små objekter til at støve dem af.

3. Sådan støver du radiatorer af

Radiatorer kan være irriterende at støve af.

Mens fronten er nem nok, kan bagdelen og midten være virkelig vanskeligt.

Vores trick? En pind. Vikl din rengøringsklud omkring en pind, fastgør det med et elastiskbånd, og du vil være i stand til at støve selv de smalleste rum af.

4. Tips til lyspærer

Lyspærer er fantastisk dygtige til at samle støv. Det er ikke altid nemt at se, at de er beskidte og helt fyldt med støv, da de ofte er skjulte.

Inden du støver dine pærer af, sørg først for at de har været slukket i nogen tid og dermed ikke er varme længere. Tag derefter en tør klud og væd det lidt med noget hussprit og brug det til at fjerne støv fra dine lyspærer.

5. Lampeskærme

5. Lampeskærme - støve af

Ofte, når vi prøver at støve lampeskærme af, gør vi det værre, end det var før. Så begynder opgaver at blive en del større.

Problemet er, at når støv vædes med en våd klud stadig sætter sig fast i lampeskærme, der ofte ikke har flade og glatte overflader.

Vil du høre hemmeligheder til at støve lampeskærme af? Fnugruller! De er fantastiske, da de samler støvet nemt og hurtig.

6. Fjern støv fra elektroniske genstande

Computere, skærme, musikanlæg, osv. Alle vores elektroniske genstande har brug for noget luft til at køle dem selv ned, så de ikke bryder ned af varme. Det gør, at de ofte har små ventilatorer kørende, som så gør, at der samles støv indvendig og udvendigt på elektronikken.

Hvis du ikke kan åbne din elektronik, kan du bruge en luftspray. Sådan en kan du finde i jem & fix, Harald-Nyborg, Biltema, Bilka og mange andre steder. Spray forsigtigt på elektronikken, der skal være slukket, i dens åbninger, hvor der strømmer luft ind.

Du kan også bruge en ordinær vatpind til elektronikkens overflade, hvor det ikke er nemt at bruge en klud. For eksempel mellem tasterne på en tastatur.

7. Høje steder og overflader

Støv samler sig overalt. Det gør det også på overflader, der ligger højt oppe, som toppen af skabe, døre, reoler, osv.

De fleste overflader burde du kunne nå med en god afstøver, men der findes ofte steder, som end ikke afstøvere kan nå.

Sådanne steder i sådanne tilfælde kan du bruge en fejekost. Bare sørg for at den ikke kan ramme noget, der kan falde ned og blive ødelagt. Du kan også bruge en moppe, men sørg helst for at den er tør, hvis du kan ramme en væg eller to. Væggen kan sagtens ende med at se mere beskidt ud som en lampeskærm jo ofte gør det.

8. Støv husplanter af

8. Støv husplanter af

Husplanter er gode til at samle støv. Især de store. Problemet er, at støv, der samler sig på husplanter, gør det hårdere for dem at indtage sollys og vil dermed ikke trives særligt godt, udover at det selvfølgelig heller ikke ser så godt ud.

Det kan være tidskrævende at støve husplanter af, især hvis man har mange af dem og man bruge en klud til opgaven. Her er et trick, du kan bruge, der gør din opgave meget nemmere og hurtigere: Brug en hårtørrer.

En hårtørrer kan indstilles i forskellige styrker og dermed kan du indstille den, så du ikke skader dine husplanter. Den kan også indstilles så den er kølige eller varm og kan dermed tilpasses til, hvad dine husplanter foretrækker og kan klare.

Skal du have hjælp til at støve dine lokaler af?

KDK rengøring logo

Det kan vi klare hos KDK Rengøring. Kontakt derfor os i dag, så kommer vi i gang hurtigst muligt! Vi sørger for din virksomheds lokalers rengøring!

Tag en snak med os og se, om vi har hvad der skal til for at hjælpe dig!

Flere artikler

KDK Rengøring - Vi servicerer Esbjerg og Vejen Kommuner