Sådan vasker du dit gulv bedst

Sådan vasker du dit gulv bedst

Vask af gulve med gode gammeldags mopper er fortsat den bedste måde at rengøre mange typer gulve på.

Mens flade mopper som Swiffermopper er gode til daglig rengøring af støv og let jord, er det kun en god, grundig ugentlig gulvrengøring med en ordentlig rengøringsmiddel og en moppe, der virkelig kan give den bedste rengøring et gulv har brug for.

Vask af gulv med mopper er langt den bedste metode til rengøring af vinylpladegulve, vinylfliser og keramiske eller porcelænsfliser. Korrekt forseglede træsorter eller laminater kan tåle en lejlighedsvis fugtig aftørring, men kraftig vask med vand af disse slags gulve frarådes .

I dette blogindlæg kan du læse, hvordan du bruger de rigtige rengøringsteknikker, så du får et funklende rent gulv.

Relateret: 11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

Hvor ofte skal jeg vaske gulv?

En tommelfingerregel er, at du gulve som du/I bruger oftest  såsom køkkener, spisestuer, badeværelser, entréer og gange bør fejes eller støvsuges hver dag til hver tredje dag og vaskes én gang om ugen.

Et godt gulvvask er afgørende for at holde dine gulve rene, men regelmæssig fejning eller støvsugning er afgørende for at holde gulvene rene for det værste. Dette fordi støvsugning fjerner snavs og snavs, der kan beskadige gulvet, når det betrædes. Når det kommer til reel vask af gulv, er det bedste tidspunkt at gøre rent, når gulvet ser ud til at have brug for det. For eksempel når der er snavs, der ikke kan tages med en fejekost eller en støvsuger.

Relateret: Støvsug på den helt rigtige måde

Brug to separate spande - ikke kun én

Brug to separate spande - ikke kun én - vask gulv

De fleste tror, at de allerede ved, hvordan man vasker et gulv, men en væsentlig fejl, der ofte begås, er at undlade at bruge to separate spande. De fleste bruge en og samme spand til at skylle moppen med, når de både gøre rent med det og skyller efter med det.

Den bedre metode er at bruge to spande – en til en opløsning af vand og rengøringsmiddel og en anden med rent skyllevand. Du kan også bruge en spand til vaskevand og fylde en vask med frisk vand til at skylle med.

Sådan vasker du dit gulv

Det skal du bruge

  • Fejekost og fejebakke eller støvsuger
  • Moppe
  • To moppespande
  • En vaskeklud
  • En vaskesvampe
  • Rengøringsmiddel
  • Kogende varmt vand

Sådan gør du

1. Fej eller støvsug først

støvsug - vask gulv

Undgå, at dit gulv bliver et klæbrigt, mudret rod ved at feje eller støvsuge gulvet grundigt, før du bruger din moppe.

Dette er også et godt tidspunkt at forvaske klæbrige eller våde pletter, som du finder, når du er i gang med at feje eller støvsuge. Gør det med en vaskesvamp og noget sæbevand.

2. Fyld spandene op

Fyld hver spand op med kogende varmt vand. Kogende varmt vand rengør meget bedre end køligere vand.
Tilføj noget rengøringsmiddel i den ene spand. Fyld kun i så meget, som instrukserne tillader, da overbrug kan gøre din opgave endnu sværere med for meget skum eller. Dobbelt så meget som foreslået er ikke det samme som dobbelt så godt resultat i det her tilfælde.

3. Dyp og vrid moppen i den ene spand

Dyp og vrid moppen i den ene spand_ - vask gulv

Dyp din moppe i spanden med rengøringsmiddel i og vrid den ud med en vrider eller i hånden. Moppen skal være fugtig, ikke dryppende våd.

For meget vand i moppen kan beskadige dit gulv og forlænge tørretiden ekstra meget.

4. Begynd at vaske gulv

Begynd at vaske gulvet, arbejd fra den ene ende til den anden, og bevæg dig baglæns, så du altid står på et tørt område. Vask i lige linjer, hvis du bruger en svampemoppe. Hvis du derimod bruger moppegarn, skal du moppe i en 8-tals-bevægelse for at bruge din moppes design mest effektivt.

5. Brug ekstra tid og kræfter på hårde pletter

beskidte pletter på gulvet

Når du støder på hårde eller klæbrige pletter, skal du gnide frem og tilbage hurtigt over stedet, mens du trykker nedad for at fjerne snavs.

For svært tilgængelige hjørner og kanter skal du sætte dig på hug og skrubbe gulvet med en svamp eller en vaskeklud, hvilket du også kan gøre ved hårde pletter, som din moppe har svært ved at fjerne ordentligt.

6. Skyl efter med rent vand

Når du er færdig med trin 4 og 5, er det tid til at skylle alt det, du har vasket, efter med rent kogende varmt vand. Dyp din moppe i vandet og vrid eller klem den ordentligt, så der fjernes så meget støv, jord og sand fra den som muligt.
Skyl godt efter, indtil du har været igennem det samme område som i trinnene 4 og 5.

7. Lad gulvet tørre helt

Lad gulvet tørre helt

Når du er færdig med din moppe, så skal du lade gulvet tørre godt og grundigt. Og det gerne hurtigt. Åbn nogle vinduer og/eller døre, så du kan lave noget godt gennemtræk. Det hjælper rigtigt godt på tørretiden og lufter huset godt igennem.

Flere artikler

erhvervsrengøring i esbjerg - KDK Rengøring
Ole Kristiansen

Erhvervsrengøring i Esbjerg

KDK Rengøring tilbyder erhvervsrengøring i Esbjerg Kommune til alle virksomhedsstørrelser. Alt fra små kontorer til store lagre og kontorer. Og alt fra enkelte opgaver til

Læs artiklen »
KDK Rengøring - Vi servicerer Esbjerg og Vejen Kommuner