Støvsug på den helt rigtige måde - KDK Rengøring

Støvsug på den helt rigtige måde

Det viser sig, at der er en rigtig måde at støvsuge på. Sjovt, ikke?

Selvom de fleste af os sandsynligvis har støvsuget vores hjem i årevis uden at stille spørgsmålstegn ved vores teknik, har rengøringseksperter gjort støvsugning til en videnskab.Der er faktisk folk, der har forsket i, hvordan du optimalt kan fjerne så meget snavs som muligt med et af vores mest elskede rengøringsudstyr.

Ved at følge disse tips, vil du fange mere støv, krummer, hår, snavs og hundepels første gang. Dine tæpper, tæpper og gulve har aldrig været renere!

Læs her, hvordan du gør det på den helt rigtige måde.

Relateret: 11 effektive rengøringstips til en hurtig rengøring

Sådan støvsuger du på den helt rigtige måde

Langsom støvsugning er den bedste metode

langsom støvsugning

Når vi er i gang med at vores elskede maskine til at suge skidt, vil vi ofte bare gerne have det overstået med det samme. Så vi gør det hurtigt og dermed også sløset. De fleste tror, at deres maskiner er så gode, at de tager alt på ingen tid. Det kan ikke være længere væk end sandheden.

Nøglen til at få det reneste rent er ved at gøre det langsomt. Stille og roligt, så din maskine når at fange så meget som muligt.

Start på den yderste kant af dit tæppe og skub støvsugeren frem i en lige linje. Denne bevægelse løfter fibrene af tæpper og får snavs eller snavs, der er skjult under, frem i lyset. Træk derefter mundstykket langsomt tilbage mod dig for at samle alt det snavs, der skjuler sig. Brug en bevægelse, hvor du overlapper den første stribe med omkring 50 procent, indtil du har støvsuget hele tæpper. 

Samme fremgangsmetode kan du bruge med dine gulve af alle slags typer.

Støvsug i to forskellige retninger

Ved at støvsuge især dine tæpper i to retninger med en 90 graders retningsforskel, gør du det helt optimale i at fjerne så meget som muligt. Det er indsatsen værd, da tæppets fibre dermed bevæges i forskellige retninger, der så ville afdække så meget snavs som muligt.

Bevæg mundstykket frem og tilbage i begge retninger. Igen brug fremgangsmetoden, hvor du overlapper det, du allerede har dækket, med ca. 50%.

Rengør din støvsuger

rengør din støvsuger

Ja, din maskine, du bruger til at gøre rent med, har brug for at blive rengjort også. Det skal du gøre, så den kan fungere optimalt.

Tøm posen eller beholderen, inden den bliver alt for fyldt op. Hvis det bliver alt for fyldt op, vil du kunne høre og mærke, at den ikke suger optimalt. Hvis det ikke får maskinen til at lyde helt optimalt, skal du også rengøre filteret. Filteret fanger alt hår og støv, som posen eller beholderen ikke fanger. Filteret beskytter selve motoren, så tag den aldrig af, når du skal bruge maskinen. Filteret bliver meget nemt fyldt op med skidt og hvis det er alt for fyldt op, kan maskinen ikke suge optimalt.

Relateret: Sådan gør du dit rengøringsudstyr rent

Få en god duft i hjemmet stedet for dårlig lugt

vaskeduft til støvusger

Du kan faktisk bruge din støvsuger til at få noget god duft i dit hjem i stedet for at den spreder dårlig lugt.

Hvis luften, der kommer ud af maskinen, lugter grimt, vil din indsats med at gøre den rent hjælpe meget på det. Hvis din maskine har en beholder i stedet for en pose, skal du også gøre den rent. Brug noget opvaskemiddel og varmt vand og skrub den med en opvaskesvamp og tør den godt bagefter.

Hvad der virkelig kan få dit hjem til at dufte, er noget duftolie eller vaskeduft. Køb noget med en duft, som du elsker. Dryp et par dråber i din pose eller filter.

Vores egen favorit er en vaskeduft ment til brug i vaskemaskinen, men også kan bruges til andet rengøring, lavet danske Care by Nature. Det dufter ikke kun rigtigt godt, men er også miljøvenlig, da den er lavet af 100% naturligt indhold.

Ved at bruge en vaskeduft eller duftolie, du kan bruge til dit vasketøj og rengøring i huset, sikrer du også at der er en ensartet duft i dit hjem. 

Skal du have hjælp til rengøring af din virksomhed lokaler?

KDK rengøring logo

Det kan vi selvfølgelig hjælpe dig med!

Kontakt os i dag og få et uforpligtende tilbud!

Flere artikler

KDK Rengøring - Vi servicerer Esbjerg og Vejen Kommuner