KDK rengøring hovedlogo - Rengøring i esbjerg vejen og kolding kommune

…tager skidtet for dig

8 tips til en miljørigtig flytning

8 tips til en miljørigtig flytning

Er en miljørigtig flytning muligt? Ja, det er det til en vis grad. En flytning er ikke ligefrem det mest miljørigtige ting at gøre. Der er mange ting, der bliver smidt ud og ikke bliver genbrugt. Vi forbruger masser af brændstof og materiale. Også har vi nybyggeri, der også er en stor forureningskilde.

Gennemsnitligt flytter ca. 550.000 danskere om året internt i Danmark. Det er næsten 10% af danskerne, der flytter hvert år. Det er meget miljøforurening.

Men heldigvis for dig, kan du gøre små og store ting, der skåner miljøet. Hver eneste lille ting hjælper, for vi skal alle hjælper til småt og stort.

Her får du 10 tips til en miljørigtig flytning

Relateret: 25 flyttetips, der gør din flytning nemmere

10 tips til en miljørigtig flytning

1. Brug dine tings originale kasser

1. Brug dine tings originale kasser - miljørigtig flytning

Hvis du er så god, at du har gemt de originale kasser til dit fladskærm, andet elektronik, møbler og alt andet, så gør brug af dem. Det nedsætter behovet for at købe nyt. Og ikke mindst, så er de originale kasser de allerbedste kasser, du kan pakke dine ting i. De er lavet for at sikre dine ting så godt som muligt.

Genbrug er en supergod vej til en miljørigtig flytning.

2. Find brugte flyttekasser

Spørg venner og familie om de har gemt nogle flyttekasser i opbevaring. Find dem også på Facebook Marketplace. Det er meget billigere end at købe nyt og genanvendelse er vejen til en meget mere miljørigtig flytning. Giv de brugte flyttekasser videre, når du har brugt dem. Der er andre, der kan få brug for dem.

Ekstra tip: Ring til de nærmeste genbrugsbutikker og spørg om de ikke har nogle brugte flyttekasser. De får tit  brugte flyttekasser og nogle tømmer også dødsboer, så de får mange af dem. Nogle sælger dem også direkte i deres butikker. Hvis de ikke sælger, så spørg alligevel om du må få dem eller købe dem billigt. De vil gerne af med dem, for de får alt for mange af dem.

3. Brug beholdere, du allerede ejer

Kufferter, skuffer, poser, plastiksække, muleposer, tasker, sportstasker. Alt kan bruges i stedet for at skaffe nyt. Du sparer penge, tid og ikke mindst udfører en mere miljørigtig flytning.

4. Lej flyttekasser

En anden vej til en miljøvenlig flytning er at leje de flyttekasser, du har brug for. Det er en metode, der bliver gradvist mere udbredt her i Danmark. Og det er faktisk en rigtig god måde at skåne miljøet på. Tjek for eksempel lejflyttekasser.dk. Der findes mange andre udlejere. Find dem tættest på dig.

5. Sælg og donér dine ting

3. Kom af med ting, der ikke er brug for - stressfri flytning

I stedet for at smide alle de ting, du ikke har brug for (hvilket er kæmpe spild), så se om du ikke kan sælge dem i første omgang. Alt det, du ikke kan sælge kan du donere til din yndlingsgenbrugsbutik. De har brug for dem.

Hvis du har fuldstændig ubrugelige ting, betyder de ikke nødvendigvis at de er fuldstændig ubrugelige for andre. Selv computere med ødelagte skærme kan du sælge videre. Nogens ragelse er en andens guld.

6. Smid dit affald ud ansvarligt

Der er bare nogle ting, der ikke kan reddes og er helt uden værdi. Disse skal du smide ud. Gør det på en ansvarlig måde, så godt som overhovedet muligt. Din lokale genbrugsplads må have mange kategorier. De er der af en grund. Elektronik for sig selv. Papir for sig selv. Osv.

Undersøg, hvordan du skal sortere dit affald, inden du bringer det på genbrugspladsen og gør som de beder dig om at gøre. Du skåner miljøet bedst muligt med dit affald på den måde. En miljørigtig flytning indebærer også skånsom behandling af dit affald

7. Pak dine køkkenting som en af de sidste

Hvis køkkenet bliver tømt som det første, kan du blive nødt til at bruge engangsservice. Det er ren spild, for du kan tage køkkenet som en af de allersidste og dermed bruge dine tallerkener, knive, gafler, osv. indtil sidste dag.

8. Sørg for at du har en stor nok flyttevogn

Hvis du har tænkt dig at bruge din lille bil til din flytning og tænker, “yes, jeg skal kun køre frem og tilbage 10 gange”, tænker du ikke på miljøet og kommer ikke til at lave en særlig miljørigtig flytning. Lej en flyttevogn eller en stor nok flyttetrailer, så du kun skal køre én gang. Flere kørsler er skidt for miljøet, især hvis du skal flytte langt væk.

Eneste gang, hvor du kan tillade dig at køre flere omgange, er, hvis du har en 100% elektrisk bil til rådighed.

Relateret: 5 tips til miljøvenlig flytterengøring

9. Køb miljørigtige materialer

Du kan købe alt, du skal bruge til dine flyttekasser og andet relateret til din flytning, der er lavet på en miljørigtig og bæredygtigt. Du kan for eksempel købe tape, der er miljøvenligt, og bobleplast.

Der er så meget spild, når vi flytter og er nødt til at købe nyt materiale. En miljørigtig flytning indebærer også at du køber miljørigtigt, når du køber nyt.

10. Brug miljørigtige rengøringsmidler til din flytterengøring

10. Brug miljørigtige rengøringsmidler til din flytterengøring

Når du er færdig med at pakke og flytte dine ting, skal du have rengjort din gamle bolig. Til det formål skal du bruge miljørigtige rengøringsmidler.

Almindelige rengøringsmidler indeholder masser af kemikalier, der er skadelige for miljøet. Ved at købe eller skabe dine egne miljørigtige rengøringsmidler, skåner du miljøet meget.

Relateret: Sådan får du en stressfri flytning

Skal du have hjælp til en miljørigtig flytterengøring?

KDK Rengøring header logo - Rengøring i Brørup, Holsted, Lindknud, Rødding og Kolding

Det kan vi hjælpe dig med!

Kontakt os i dag og hør nærmere, hvad vi kan hjælpe dig med.

Udvalgte artikler

Indlæg skrevet af:

Ole Kristiansen

Ole Kristiansen

Flere artikler

KDK Rengøring - Erhvervsrengøring i Vejen, Kolding og Esbjerg Kommunerne